Tužna priča Hase kojeg je porodica napustila: Živi u smeću, komšije ga hrane

Tužna priča Hase kojeg je porodica napustila: Živi u smeću, komšije ga hrane


Još jednu emotivnu priču donose vam kolege sa TV Panorame. Ovo je priča o Hasi Osmančeviću kojeg je porodica napustila ali i država. Jedinu brigu ima od komšija.

Nije se kupao godinu dana, Hase živi i spava u deponiji smeća!

Haso Osmančević, mještanin ovog naselja, već godinu dana živi u nehumanim uvjetima. Njegova kuća postala je deponija smeća, komšije povremeno očiste, ali nisu uspjeli riješiti trajni problem.

Svi smo svjesni važnosti očuvanja dostojanstva i zdravlja svakog pojedinca, no situacija s Hasom Osmancevicem izaziva ozbiljnu zabrinutost.

Haso se, prema riječima komšija, nije kupao godinu dana, a njegova kuća postala je prava deponija smeća. Unatoč višestrukim pokušajima i organiziranja akcije čišćenja, za sedam dana situacija se vraća na staro.

On ima osnovne životne potrepštine u svojoj kući, a financijska sredstva dobiva putem socijalne pomoći. Ipak, zbog nepoznatih razloga, nije u mogućnosti održavati higijenu u svom domu. Susjedi pretpostavljaju da bi problem mogao biti povezan s psihičkim poremećajem ili drugim zdravstvenim problemima.

Zbog ove teške situacije, komšije su se obratile socijalnim službama tražeći pomoć. Njihov prijedlog je da se Hasi dodijeli osoba koja će barem sedmično čistiti njegovu kuću, a koja će, naravno, biti adekvatno plaćena.

Broj komšije Asmira, koji je spreman pružiti dodatne informacije ili surađivati u rješavanju situacije, 061442872.

U želji da se Hasi Osmancevicu pruži potrebna pomoć, pozivamo nadležne institucije da hitno djeluju i pronađu trajno rješenje za ovu delikatnu situaciju koja pogađa ne samo Hasu nego i cijelu zajednicu u Gornjoj Koprivni.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija