U 12 sati Sarajevo je stalo i zašutjelo: Suze, fatiha i sirena

U 12 sati Sarajevo je stalo i zašutjelo: Suze, fatiha i sirena


KUCZ Sarajevo je pozvala građane da tokom oglašavanja sirene zastanu ukoliko su u pokretu, zaustave vozilo i izađu ukoliko su na cesti, te na taj način građani su odali počast žrtvama genocida u Srebrenici

U 12 sati u većini gradova u Federaciji BiH oglasila se signal za uzbunu, povodom obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, a tako je bilo i u Sarajevu.

Kantonalna uprava civilne zaštite Sarajevo je pozvala građane da tokom oglašavanja sirene zastanu ukoliko su u pokretu, zaustave vozilo i izađu ukoliko su na cesti, te na taj način građani su odali počast žrtvama genocida u Srebrenici, piše Oslobođenje.

Na ulicama Sarajeva smo zabilježili kako je to izgledalo. Neki su se molili, neki mirno stojali, ali svima su u mislima bile žrtve genocida u Srebrenici

Znak (signal) “prestanak opasnosti” oglašava se jednoličnim tonom u trajanju od 60 sekundi.

 

U 12 sati Sarajevo je stalo!

Kantonalna uprava civilne zaštite Sarajevo je pozvala građane da tokom oglašavanja sirene zastanu ukoliko su u pokretu, zaustave vozilo i izađu ukoliko su na cesti, te na taj način građani su odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.

#sarajevo #srebrenica #sirena

Objavljuje Oslobodjenje u Utorak, 11. srpnja 2023.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija