U 96. godini preminuo Đorđe Mihailović, čuvar srpskog groblja

U 96. godini preminuo Đorđe Mihailović, čuvar srpskog groblja


Đorđe Mihailović, čuvar srpskog groblja “Zejtinlink” u Solunu, preminuo je danas u 96. godini.

Tužnu vest saopštio je ministar spoljnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

“Još jedna tužna vest danas – u 17:30 časova, u 96. godini umro je čika Đorđe Mihailović, čuvar “Zejtinlika”, srpskog groblja u Solunu. Bio je treća generacija čuvara srpske istorije i grobova srpskih junaka. Životna želja mu je bila da dobije srpski pasoš i ta želja mu je ispunjena. Iskreno saučešće porodici i svim prijateljima. Neka mu je večna slava!”, napisao je Dačić na Instagramu.

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća, povodom smrti Đorđa Mihailovića, čuvara srpskog groblja Zejtinlik u Solunu, njegovoj porodici.

– Iskreno sam ožalošćen tužnom viješću o smrti dede Đorđe Mihailović, kojeg ćemo pamtićemo kao velikog patriotu i rodoljuba – naveo je Dodik

Istakao je da njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za porodicu i prijatelje, ali i srpski narod.

– U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća i saosjećanja – navodi se u telegramu saučešća predsjednika Republike Srpske.

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naveo je u telegramu saučešća povodom smrti Đorđa Mihailovića, čuvara srpskog groblja “Zejtinlik” u Solunu, da će on ostati upamćen kao posvećeni čuvar srpske istorije.
ATV

Višković je u telegramu saučešća porodici naveo da je s velikom tugom primio vijest o odlasku Mihilovića.

– Djeda Đorđe ostaće upamćen u srpskom narodu kao veliki čovjek i rodoljub i posvećeni čuvar srpske istorije, koji je više od pola vijeka predano čuvao grobove i uspomenu na srpske junake stradale tokom proboja Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu – naveo je Višković.

Višković je u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, porodici i prijateljima uputio izraze najdubljeg saučešća.

– Neka mu je vječna slava – naveo je Višković.

Đorđe Mihailović, koji je više od pola vijeka čuvao srpsko vojničko groblje “Zejtinlik” u Solunu, preminuo je danas u 96. godini.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija