U akciji MUP-a KS u Sarajevu uhapšeno pet osoba

Jučer u vremenu od 01.50 do 03.30 sati policijski službenici MUP-a KS, postupajući po naredbi Općinskog suda Sarajevo, izvršili su pretres ugostiteljskog objekta “Galore”, u ulici Zelenih beretki broj 12.

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, prilikom pretresa slobode su lišeni:

1. S. M., rođen 1968. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnove sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

2. M. H., rođena 1992. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnove sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

3. A. M., rođen 1968 godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnove sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

4. S. K., rođena 1976. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnove sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 239. KZFBiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

5. A. B., rođen 1980. godine iz Sarajeva, na osnovu potrage Pete PU, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana KZFBiH (razbojništvo) i potrage KT TK, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZFBiH (teška krađa), saopćeno je iz MUP-a KS.

 

 

Crna hronika