U akciji MUP-a KS uhapšen sin kantonalne zastupnice Bilsene Šahman?

Policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminal MUP-a Kantona Sarajevo uhapasili su jučer dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevara u privrednom poslovanju. Slobode su lišeni A.Đ., rođen 1990.godine u Sarajevu i B.B., rođen 1995.godine u Skoplju, nastanjeni u Sarajevu.

Kako nezvanično piše Oslobođenje jedan od uhapšenih je Bariša Bejtović, sin kantonalne zastupnice SBB-a Bilsene Šahman. Inače, Bejtović je vlasnik firme “Panta Rei”, koja je prošle godine dovedena u vezu sa sumnjivom nabavkom zaštitnih maski.

-O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79