U autobusu sakrili 154.000 eura, pa ostali bez njih

Carinici su danas na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, u frižideru za osvježenja tokom puta i fabričkim šupljinama jednog autobusa otkrili i zaplijenili skoro 154.000 neprijavljenih eura.

Skrivene devize su pronađene kada je na ulaznu stranu prelaza za kontrolu pristigao autobus domaćih registarskih oznaka, koji se iz Njemačke uputio ka Srbiji, saopštila je Uprava carina.

Na uobičajeno pitanje carinika, putnici i dvojica vozača su rekli da nemaju ništa da prijave i da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovog novca.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda unutrašnjosti autobusa, najprije je kod zadnjih sjedišta pronađen ugradni frižider ispunjen osvježavajućim pićima, ispod kojih je bila sakrivena kesa sa pozamašnom svotom neprijavljenih deviza.

Daljim pregledom je ustanovljeno da se u jednoj od fabričkih šupljina u autobusu nalaze još dvije koverte sa nešto više od 25.000 eura, dok je kod jednog od vozača pronađeno još 6.000 eura, prenosi Tanjug.

Prebrojavanjem je utvrđeno da se radi o ukupnoj sumi od 163.760 eura.

Vozaču koji se prijavio kao vlasnik otkrivenog novca odmah je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 eura, dok je ostatak od 153.760 eura zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79