U Beogradu ponovno održan skup podrške Palestini

U Beogradu ponovno održan skup podrške Palestini


U Beogradu, je još jednom upriličen skup podrške Palestini kojem je prisustvovalo stotine ljudi.

Skup na Trgu Republike organizirala je Inicijativa podrške narodu Palestine. Milena Rapajić iz inicijative izjavila je da je rat u Pojasu Gaze trenutno najvažnije globalno pitanje. Istaknula je da iza organizacije skupa ne stoji Ambasada Palestine u Srbiji.

“Ovo smo uradili u suradnji s palestinskom dijasporom u Beogradu, ali smo u stalnom kontaktu s veleposlanstvom”, rekla je Rapajić.

Okupljeni građani na skupu su nosili zastave Palestine i uzvikivali slogane ”Free Palestine” i ”Free Gaza”. Inicijativa podrške narodu Palestine je organizirala skup podrške Palestini i krajem oktobra.

Izrael je pokrenuo nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze, od prekograničnog napada palestinske grupe otpora Hamas 7. oktobra. Od početka sukoba ubijeno je najmanje 11.100 Palestinaca, među kojima 8.000 djece i žena. Prema službenim podacima, broj poginulih u Izraelu je skoro 1.200.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija