U BiH bez problema možete kupiti špijunsku opremu kao što su olovka, naočale, privjesak, utičnica…

U BiH bez problema možete kupiti špijunsku opremu kao što su olovka, naočale, privjesak, utičnica…


U moru onoga što nude internet oglasi, među stanovima, automobilima, antikvitetima, nakitom, našle su se ponude koje mnoge mogu da iznenade. I da se zapitaju, kako ovakve stvari mogu slobodno da se prodaju?

Jeste li znali da ima onih koji će vam iznajmiti ili prodati bubicu za polaganje ispita ili da možete kupiti špijunski privjesak?

Malih dimnezija, tek 3×3 centimetra, a košta 99 KM. Radi se o “špijunskoj wifi kameri”. U opisu se navodi da se kamera jednostavno povezuje sa kućnim internetom, snimke mogu da se gledaju sa bilo kog mjesta preko telefona, tableta ili računara.

Ima i jefitinijih, po 20 ili 60 maraka, ali i “profi”, kako navode u jednom oglasu na popularnoj stanici u BiH.

-Idealna za skrivena snimanja, snimanja auta, kao i iz auta, snimanja kuća, stanova, na imanjima i to sve gledate na telefonu – piše u opisu. Cijena ove “najjače i najbolje špijunske profi kamere” sada se nudi za 500 KM. A bila je 1.000.

Među oglasima ima onih koji su namijenjeni studentima. Za 20 KM može da se iznajmi bubica za ispit. Bez kablova, povezuje se sa bilo kojim mobilnih telefonom.

-Bežična bubica – zvučnik nalazi se u uhu. Bežičnim putem prima signal od Hands-free uređaja koji se nalazi oko vrata i spojen je na GSM telefon, toki voki ili neki drugi uređaj. U uhu čujemo sugovornika, a odgovaramo mu putem hands-free veoma osjetljivoga mikrofona oko vrata. Na taj način omogućena je potpuna prikrivena komunikacija. Kvalitet zvuka je odličan, sve se jasno čuje, bez ikakvih smetnji. Apsolutno niko osim onoga ko ima bubu u uhu ne može čuti zvukove iz uha. Bubice su izuzetno malih dimenzija i anatomskog oblika, pa ih je nemoguće primjetiti – detaljno je obrazložena ponuda u oglasu. A ako želite sistem protiv ometača, to košta 40 maraka.

Preko intereneta za male pare možete da kupite i lokator za praćenje automobila, a za 120 maraka prisluškivač, odnosno snimač razgovora u obliku olovke. Možda smo to gledali na filmovima, ali neko u BiH nudi i naočare sa špijunskom kamerom. Za njih se traži 75 maraka. I ko od vas zna da postoji špijunska kamera u obliku utičnice? Svašta ćemo naučiti iz oglasa piše Srpskainfo


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija