U BiH je opasnije prijaviti kriminal nego se njime baviti

Pećanac je govorio i o posljednjim akcijama hapšenja, organiziranom kriminalu, pranju novca, sprezi  policije i kriminala.

Prije 15-20 godina Sarajevo i Bosna i Hercegovina bili su tranzit, a ne destinacija za droge. Tu je sada drastična razlika – sada je Sarajevo, odnosno, Bosna i Hercegovina postala destinacija. Imali smo prije jednu policijsku u kojoj je zaplijenjeno najviše droge dotad – 120 kg marihuane.

Ona je išla rutom Albanija – Crna Gora – Republika Srpska i dalje prema Hrvatskoj. Međutim, sada sve te droge većinom ostanu u Bosni i Hercegovini.

Politika u Bosni i Hercegovini napravila je ambijent koji više pogoduje kriminalcima nego borcima protiv kriminala.

Ovdje je, definitivno, opasnije prijaviti kriminal nego se baviti kriminalom”, izjavio je bivši ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac, gostujući u Dnevniku 2 Federalne televizije.

Pećanac je govorio i o posljednjim akcijama hapšenja, organiziranom kriminalu, pranju novca, sprezi  policije i kriminala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79