U BiH za pet mjeseci uvezena 4.022 nova vozila i čak 23.394 polovna

U BiH za pet mjeseci uvezena 4.022 nova vozila i čak 23.394 polovna


Dok nam gotovo svakodnevno stižu informacije kako se neki od političara u BiH novcem građana počastio papreno plaćenom limuzinom, obični smrtnici o bijesnim, skupocjenim vozilima mogu samo da maštaju.

Prema dostupnim podacima Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), može se zaključiti da je prosječna starost vozila u BiH veća od 19 godina, a prema informacijama Uprave za indirektno oporezivanje BiH, češće uvozimo polovnjake nego nove automobile.

Za pet mjeseci ove godine, kako je “Nezavisnim novinama” potvrđeno iz UIO BiH, uvezli smo 4.022 nova vozila te čak 23.394 polovna.

Ukupno gledano, prosječna cijena uvezenog vozila (polovna i nova) u BiH iznosila je oko 17.970 KM, što je višestruko manje od onih koje kupuju načelnici, gradonačelnici i ministri te drugi zvaničnici.

Da budu bahati građani nemaju priliku pa tako i ne biraju u kojoj će im boji biti kožna sjedišta, a automobili ne moraju imati zatamnjena stakla, elektronski stabilizacijski program i slično.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija