U BPK-u obustavljen rad vrtića

Krizni štab Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) postupajući po današnjoj naredbi Kriznog štaba Federlnog ministarstva zdravstva, u popodnevnim satima donio je naredbu kojom se na području tog kantona od sutra obustavlja i rad vrtića na period od 15 dana.

Prethodno je kantonalni Krizni štab usvojio i naredbu o obustavi nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području BPK-a, u istom periodu.

Tom naredbom odgođeni su i svi sportski, kulturni i drugi javni događaji te okupljanja na području kantona.

Također, naložena je i obustava održavanja sportskih treninga za djecu i mlade na području BPK-a, piše Fena.

Zavodu za javno zdravstvo BPK Goražde naloženo je da pojača epidemiološki nadzor u dječijim vrtićima i ustanovama za socijalnu zaštitu za djecu, mlade i stare, kao i kazneno-popravnim ustanovama na području BPK Goražde u trajanju od 15 dana.

Zdravstvenim radnicima s područja BPK Goražde preporučeno je da ne putuju u inozemstvo, posebno na organizovane stručne i naučne skupove, kao i turistička putovanja u inostranstvo.

Osobama starije životne dobi preporučeno je da izbjegavaju bespotrebna kretanja i korištenje javnog prijevoza kao i odlaske u zdravstvene ustanove, ukoliko im nije prijeko potrebna zdravstvena zaštita. Preporučuje se najprije liječnika kontaktirati telefonom, ukoliko je osobi ove dobi potreban recept ili liječnički savjet.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79