U FBiH snižene cijene testiranja na Covid-19, PCR test sada iznosi 68 KM

Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH donio je Odluku o izmjeni i dopuni Tarife zdravstvenih usluga u Federaciji BiH.

Tako su i snižene cijene testiranja na koronavirus. Komercijalna cijena testiranja na Covid-19 PCR metodom iznosi sada 68 maraka (bez PDV), cijena serološkog testiranja iznosi 36 maraka (bez PDV) i cijena antigenskog testiranja iznosi 32 KM (bez PDV).

Cijena komercijalnog testiranja je bila do sada 96 maraka. Komercijalna cijena testiranja, kako je pojašnjeno, odnosi se na testiranje na vlastiti zahtjev bez uputnice nadležnog liječnika i obvezujuća je za javne zdravstvene ustanove. Za pacijente s uputnicom nadležnog ljekara testiranje je besplatno.

Ova Odluka o pojeftinjenju cijena testiranja na koronavirus koju je donio Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH stupa na snagu danom donošenja (jučer), a primjenjuje se od 1. aprila 2021.

  Rođena prva beba u karantinu: Majka testirana na koronavirus

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79