U Hrvatskoj i Sloveniji pao prvi snijeg

Nagla promjena vremena stigla je danas, zamjenjujući sunčano vrijeme oblacima, kišom i vjetrom. Meteorolozi su predviđali da bi na visokim nadmorskim visinama mogao pasti i snijeg, a te prognoze su se obistinile na Platku, odnosno na vrhu Radeševo, kako pokazuju snimke s web kamere.

Osim Hrvatske, snijeg je danas pao i u Sloveniji, gdje je prekrio Kredaricu, koja se nalazi na 2.541 metar nadmorske visine.

Prema prognozi Federalnpg hidrometeorološkog zavoda u ponedjeljak, 16.10.2023. u  Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Vjetar većinom slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Prije podne u Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 21°C.

U utorak, 17.10.2023., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Sredinom dana malo kiše može pasti na jugu i istoku Hercegovine. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C.

U srijedu, 18.10.2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U večernjim satima i tokom noći na četvrtak lokalno u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C.

U četvrtak, 19.10.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se povremeno očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79