U kafanskoj tučnjavi učestvovalo pet osoba, četiri završile u bolnici

Pet osoba učestvovalo je u tuči koja se dogodila u četvrtak, oko ponoći, u jednom ugostiteljskom objektu u Laktašima, a četiri su zadobile povrede.

Sve je počelo kada su dvije osobe inicijala T.M. i S.M. tokom večeri bacali čaše u objektu i oštetili inventar, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba između lica T.M., S.M. i S.K. Tu su se umiješala još dva lica, D.R. i D.R., koji su upotrebom fizičke snage i dvije palice napala T.M., S.M., S.K. i još jednu osobu.

„Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, 21.12.2023. godine, izvršili su kriminalističku obradu lica T.M. i S.M. oba iz Laktaša, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i učestvovanje u tuči, lica S.K. iz Laktaša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo učestvovanje u tuči, te lica D.R. i D.R. oba iz Laktaša, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela teška tjelesna povreda i tjelesna povreda“, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

U ovoj tuči deblji kraj su izvukli T.M., S.M., S.K., kojima je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Laktaši. U Dom zdravlja je primljena još jedna oštećena osoba.

„Navedena lica su podvrgnuta ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilikom je kod lica T.M. utvrđeno prisustvo od 1,26 g/kg, kod lica S.M. prisustvo od 1,17 g/kg, kod lica S.K. prisustvo od 1,20 g/kg i D.R. prisustvo od 0,93 g/kg alkohola u organizmu“, dodali su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji pronađene su i oduzete dvije palice koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Policijski službenici su konobaru navedenog ugostiteljskog objekta M.R. uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja posluživanje alkoholom iz člana 25. Zakona o javnom redu i miru, a licu S.J. iz Banjaluke, zbog počinjenog prekršaja propuštanje prijavljivanja narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu iz člana 18. Zakona o javnom redu i miru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79