U Kalesiji će se održati skup podrške Ukrajini

U Kalesiji će se održati skup podrške Ukrajini


Već nekoliko dana traje ratna invazija Rusije na Ukrajinu. Iako je bilo nekoliko pregovora o prestanku rata još uvijek nema konkretnih dogovora. Mnoge evropske države, kao i zvaničnici su oglasili se i pružili podršku Ukrajini.

Podrška Ukrajini stiže i iz Bosne i Hercegovine, kao i iz Kalesije.

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić jučer je održao sastanak sa otpravnikom poslova Ambasade Ukrajine u Bosni i Hercegovini gospodinom Serhii Miniailo. Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj situaciji, ali i o agresiji koju Rusija provodi nad civilima u Ukrajini.

Ovom prilikom načelnik općine Kalesija Sead Džafić istakao je da je Kalesija prvi oslobođeni grad u BiH u toku agresije na našu državu, naši hrabri borci su neprijatelju nanijeli mnoge gubitke čime su pokazali da niko neće zauzeti Kalesiju i BiH. Mi smo se borili za slobodu isto ako što to sada čine hrabri borci Ukrajine, dodao je.

Također, načelnik Džafić pozvao je građane Kalesije da se odazovu skupu podrške Ukrajini i miru u Evropi i Bosni i Hercegovini koji će se održati u subotu, 12. 3. 2022. godine, u 12:00 sati, na Trgu slobode u Tuzli.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija