Ilustracija: Nikola Cutuk/PIXSELL
U komšiluku počeli sa evakuacijom stanovništva: Rekordan rast vodostaja rijeka, odrđena mjesta već pod vodom

U komšiluku počeli sa evakuacijom stanovništva: Rekordan rast vodostaja rijeka, odrđena mjesta već pod vodom


Kiša koja ja neprestano padala uzrokovala je jučer prelijevanje rijeke Zrmanje preko zaštitnog zida na području grada Obrovca te izlijevanje rijeke Otuče iz korita u općini Gračac u Hrvatskoj, gdje su upućeni vatrogasci, pripadnici HGSS-a i Državne intervencijske postrojbe CZ-a s čamcima za evakuaciju.

Jučer je u Kulturno-informativnom centru – KIC Gračac, na adresi Nikole Tesle 37, oformljen prihvatni centar za zbrinjavanje evakuiranog stanovništva.

Rastu vodostaji Une i Save, Hrvatskoj Kostajnici prijeti poplava

Zbog višesatnog porasta vodostaja rijeke Une, izazvanog obilnim kišama, u Hrvatskoj Kostajnici proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave. Ponovno prijeti opasnost izlijevanja rijeke na kostajničke ulice, što je u ovakvim situacijama redovna pojava.

Zbog porasta vodostaja rijeke Save, koja je u 7 sati kod Jasenovca dostigla 688 centimetara, u pripremi su redovne mjere obrane od poplava. Sava ne može prihvatiti svu vodu Une, čiji vodostaj raste u cijelom toku rijeke, pa se očekuje daljnji porast vodostaja.

Vanredne mjere obrane od poplave u Hrvatskoj Kostajnici

Zbog višesatnog porasta vodostaja rijeke Une, izazvanog obilnim kišama, u Hrvatskoj Kostajnici proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave. Ponovno prijeti opasnost izlijevanja rijeke na kostajničke ulice, što je u ovakvim situacijama redovna pojava, piše Index. hr.

Zbog porasta vodostaja rijeke Save, koja je u 7 sati kod Jasenovca dosegla 688 centimetara, u pripremi su redovne mjere obrane od poplava. Sava ne može prihvatiti svu vodu Une, čiji vodostaj raste u cijelom toku rijeke, pa se očekuje daljnji porast vodostaja.

Problema je sve više i u saobraćaju između Hrvatske Kostajnice i Dvora, jer je voda već na kolniku državne ceste 47. Najkritičnije je kod mjesta Kuljani, Golubovac i Unčani, gdje se zbog vode vozi usporeno, ali prijeti i potpuni prekid saobraćaja.

“Stanje na području Gračaca jutros se pomalo smiruje, rijeka Otuča vratila se u svoje korito. I dalje vatrogasci i pripadnici HGSS-a i Hrvatskog Crvenog križa rade na ispumpavanju vode i pružaju pomoć stanovništvu”, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite na Twitteru.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija