U kući držao osu, zolju i pištolj, prijetio na FB: “Srebreničke osice spremne za napad”

Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske stanice Srebrenica izvršili su jučer na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici na području općine Srebrenica pretres na dvije lokacije koje koristi S.N., s ciljem pronalaska nelegalnog oružja i municije.

– S.N. je 13. jula na svom Facebook profilu objavio nekoliko fotografija dvije djevojčice koje na ramenima drže minsko-epslozivna sredstva zolje ili ose, uz komentar: “Srebreničke osice spremne za napad” – navodi se u saopćenju iz MUPRS-a.

– U porodičnoj kući S.N policijski službenicu su prilikom pretresa pronašli pištolj Glock 19 i dvije ispaljene zolje – naveli su iz MUPRS-a.

O cijelom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, te će protiv ovog lica biti podnesen izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79