U Makarskoj cijene još nisu ‘podivljale’: Evo kakve su u kafiću nasred rive

U Makarskoj cijene još nisu ‘podivljale’: Evo kakve su u kafiću nasred rive


No, nije sve tako crno. Još uvijek ima oaza gdje cijene nisu ‘podivljale’, a upravo je to slučaj na omiljenoj destinaciji Bosanaca i Hercegovaca, u Makarskoj

Ukoliko vas ovi lijepi proljetni dani mame da odete na more, a ono gdje, osim Neuma, Bosanci i Hercegovci najviše odlaze – svakako je hrvatsko primorje, sigurno već znate da morate pripremiti mnogo novaca.

 

Cijene su sve veće, poskupljenja neminovna na globalnom nivou, pa su tako svoje cijene podigli i kafići, restorani, smještajni objekti širom obale.

 

Tako je primjerice u Splitu, u kafićima na rivi, nemoguće popiti espresso ispod 4, 5 KM, a o nekim boljim pićima da i ne govorimo…

 

No, nije sve tako crno. Još uvijek ima oaza gdje cijene nisu ‘podivljale’, a upravo je to slučaj na omiljenoj destinaciji Bosanaca i Hercegovaca, u Makarskoj.

 

Reporterka DEPO portala tako je prošetala ovim sunčanim gradom, i uz nezaobilaznu kafu na suncu, ostala prijatno iznenađena. Naime, cijene su ovdje još uvijek prilično pristupačne.

 

Tako kafu možete popiti za 12 kuna što je oko 3 KM, gazirano piće poput Coca Cole, Fante i sl. za 19 KN, što je oko 5 KM, a limunadu za 21 KN, što je oko 5, 5 KM.

 

Primjetno je doduše da su i te cijene u posljednje vrijeme pomalo veće nego inače, no još uvijek nisu vrtoglave kao na nekim drugim destinacijama piše depo

 

Cjenovnik kafića usred makarske rive pogledajte u nastavku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija