U mostarskom NIP-u žele postaviti privremeni kružni tok ili semafor na izlazu iz grada

U mostarskom NIP-u žele postaviti privremeni kružni tok ili semafor na izlazu iz grada


Mostarska političarka iz Naroda i Pravde Suada Halilović pokrenula je incijativu kako riješiti brojne saobraćajne nesreće ali i gužve na ulazu/izlazu iz grada.

„ Inicijativa da se na sjevernom izlazu iz Mostara postave privremeni kružni tok ili privremeni semafori

Danas sam u proceduru poslala inicijativu kojom bi se privremeno riješio problem sjevernog izlaza iz Mostara na M17 gdje su česte saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Uz konsultacije sa kolegom vijećnikom iz SDP-a, Sanelom Žuljevićem, koji je prije nekoliko dana podnio inicijativu u Vijeću grada Mostara za postavljanje privremenih semafora, podnosim ovu inicijativu na nivou Federacije kako bi pokušali zajednički riješiti ovaj gorući problem.

 

Na njegovu inicijativu će vjerovatno od gradskih vlasti uslijediti odgovor kako oni nisu nadležni te da je M17 u nadležnosti Cesta Federacije BiH. Na taj način gradska vlast će sa sebe skinuti odgovornost iako bi neko zaista trebao riješiti ovaj dugogodišnji problem.

Također, predlažem da se u sklopu donošenja privremene mjere uključi tim stručnjaka iz ovog domena koji će dati svoje mišljenje za ponuđena rješenja i odabrati najbolje s obzirom na visoku frekvenciju saobraćaja na navedenoj dionici puta.

Privremeni kružni tok se već dokazao kao efikasno privremeno rješenje, ali to ostavljamo struci na procjenu.

Projekat izgradnje kružnog toka je u fazi mirovanja i za njega su isključivo odgovorne gradske vlasti koje iz nepoznatih razloga stopiraju izgradnju istog. Ne zaboravimo, u prošloj nesreći je na ovom mjestu smrtno stradala majka dvoje predškolske djece. „

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija