U Mostaru napeto: Policija u pojačanoj prisutnosti pred gradski derbi Veleža i Zrinjskog

U Mostaru napeto: Policija u pojačanoj prisutnosti pred gradski derbi Veleža i Zrinjskog


Policija u Mostaru intenzivira svoje prisustvo zbog napetosti uoči gradskog derbija između FK Zrinjskog i FK Veleža, nakon nedavnih incidenata u kojima su navijačke grupe bile uključene.

Pripadnici navijačke grupe “Red Army”, FK Velež, oduzeli su devet transparenata suparničkoj grupi “Ultrasi”, koja prati FK Zrinjski, što je dodatno podiglo napetost u gradu.

Glasnogovornik MUP-a HNK, Ljudevit Marić, izjavio je za portal Klix.ba da policija provodi pojačane mjere sigurnosti duž gradskih ulica uz prisustvo specijalnih jedinica. Ove mjere će biti na snazi sve do završetka gradskog derbija.

Utakmica između Zrinjskog i Veleža uvijek predstavlja visoki rizik za javni red i mir, te zahtijeva posebne sigurnosne mjere. Policajci iz različitih područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, zajedno sa specijalnim jedinicama, angažirani su kako bi osigurali sigurnost na stadionu i oko njega.

Derbi će se odigrati u subotu, 13. aprila, na stadionu pod Bijelim Brijegom, a očekuje se veliki broj navijača. S obzirom na situaciju, veliki sigurnosni izazov očekuje se za sigurnosne službe koje će biti prisutne.

Napetost u Mostaru dodatno je pogoršana napadom koji se dogodio nedavno u Stocu, gdje su pripadnici navijačke grupe Ultras napali i teško pretukli četiri mladića, među kojima je bio i jedan maloljetnik.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija