U nekim dijelovima grada se neće točiti alkohol zbog sutrašnjeg otvorenje Arnaudije džamije u Banja Luci

Povodom otvaranja Arnaudije džamije u Banjaluci, koja je obnovljena nakon što je srušena tokom ratnih dešavanja, Policijska uprava Banjaluka objavila je niz regulativa i preporuka za građane. Otvorenje džamije, planirano za 7. maj, predstavlja važan kulturno-vjerski događaj za islamsku zajednicu i širu društvenu zajednicu u Banjaluci.

Zbog očekivanog velikog broja posjetilaca, policijska uprava je najavila potpunu obustavu saobraćaja od 7 sati ujutro do potrebe, na više ključnih lokacija u gradu.

Obustava saobraćaja obuhvatit će magistralni put MI 101, Bulevar cara Dušana, Ulicu Braće Mažar i majke Marije, kao i druge ulice koje se nalaze u neposrednoj blizini džamije.

Dodatno, iz PU Banjaluka su saopštili da će u nekim dijelovima grada biti zabranjeno točenje alkohola od 7 do 17 sati, dok će ugostiteljskim objektima u blizini Arnaudije biti zabranjen rad. Ove mjere su usmjerene na očuvanje dostojanstva i mira tokom otvaranja džamije.

Građani su upozoreni da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi ne nose ruksake i torbe, a preporučuje se i nošenje identifikacionih dokumenata.

Također, iz PU Banjaluka su podsjetili da je za vrijeme manifestacije zabranjena upotreba dronova iz sigurnosnih razloga.

Predstavnici medija koji će pratiti događaj pozvani su da imaju jasno istaknutu novinarsku akreditaciju kako bi se osigurao nesmetan rad tokom ovog važnog događaja.

Ove mjere i preporuke su uvedene u cilju osiguranja mirnog i dostojanstvenog otvaranja Arnaudije džamije, koje predstavlja značajan korak u procesu pomirenja i obnove multikulturalnog identiteta Banjaluke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79