U Neumu je posljednji čin izdaje BiH da se podijeli na tri dijela

U Neumu su danas nastavljeni pregovori o izmjenama izbornog zakona.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, na svom Facebook profilu komentirao je susret u jedinom bh. gradu na Jadranskom moru.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Konačni obračun

U Neumu je u toku posljednji čin namjere da se naša država podjeli na tri djela.

Ukoliko se uspije u toj namjeri više nema promila šanse da postanemo normalna država poput svih Evropskih zemalja.

Ukoliko se to dogodi BiH nikada neće postati članica EU i definitivno više nema šanse za građansku državu koja znači jednako pravo za svakog čovjeka.

Sve ovo predstavlja konačni obračun između etnonacionalizma i liberalne demokratije.

Čast rijetkim izuzecima u Neumu je 80 posto bh. političara koji su ucijenjeni decenijskim kriminalom i korupcijom, spremnih da zbog svog opstanka na slobodi ili uspona u karijeri dozvole podjelu države na anti evropskim vrijednostima!

Bez dileme svako ko prihvati podjelu BiH na etničkim principima je izdajnik!

Svako ko prihvati podjelu BiH na etničkim principima je stao na stranu kriminala i buržoazije i izdao građane BiH!

Besmislene političke analize i bolesne političke ambicije

SDP BiH je više nego ikada državnički rekao dosta više, a naša obaveza je slijedeća:

Nastaviti lobirati širom svijeta protiv podjele države. Onemogućiti na sve legitimne načine da bilo koji prijedlog koji znači podjelu države dođe u Parlament. Ukoliko se iscrpe svi legitimni načini, SDP BiH mora izvesti građane BiH na ulicu i spriječiti podjelu države.

Sve sem ovoga je šuplja priča, besmislene političke analize i bolesne političke ambicije ostavljamo onima koji ne vide šumu od drveta, ovo je momenat kada se daje sve za državu i građane, poslije ovoga nema popravnog ispita!”, naveo je u svojoj objavi Mijatović

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79