U Neumu žele zabraniti prodaju nekretnina Bošnjacima

Dragovoljci i veterani istakli kako je veliki problem prodaja nekretnina kojom se mijenja nacionalna struktura u Neumu…

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB-podružnica Neum dala je veliku potporu načelniku općine u borbi protiv prodaje objekata u Neumu s kojom se mijenja nacionalna struktura stanovništva, navedeno je u saopćenju za javnost nakon što je 15. marta održana je sjednica Vijeća UDVDR HVO HB-Neum.

Ovime je zapravo upućena sramna poruka Bošnjacima da će im se onemogućiti kupovina nekretnina u ovom bh. gradu, ali i da su u nekim glavama ponovo probuđeni aveti fašizma.

Sjednici su, kako je saopćeno, prisustvovali Dragan Jurković, načelnik općine Neum, Živko Matuško (član Vijeća udruge), Vinko Sentić (predsjednik Vijeća UDVDR HVO HB Neum), Jozep Matić (član Vijeća i predsjednik odbora za branitelje u OV Neum), Stojan Šutalo (član Vijeća i dopredsjednik udruge HNŽ-a), Mato Jogunica (član Vijeća), Ivan Koncul (sud časti udruge) te Jozo Katić (član Vijeća).

Prvaci HDZ-a BiH bi se trebali zamisliti kako bi to izgledalo da se u Sarajevu zabrani rad hrvatskih firmi ili prodaja zemljišta na kojem grade stambene objekte, pišu Vijesti.ba

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79