U školi na Ilidži zabranjeno klanjati i odlazak u džamiju

Nevjerovatna odluka donesena je u JU “Deveta osnovna škola” Ilidža, a navode su potvrdili iz Vijeća roditelja navedene škole.

Kao što se može vidjeti u dopisu pod imenom “Dostava zaključka sa sjednice Vijeća roditelja” donesena su dva skandalozna zaključka piše Crna-Hronika. 

Dana 03.10.2022. godine održana je prva sjednika Vijeća roditelja u školskoj 2022/2023 godini. Jedna od tačaka dnevnog reda je bila vezana za obavljanje vjerskih dužnosti u prostorijima škole u drugoj smjeni.  Nakon iznesenih činjenica od strane direktorice škole Sonite Pirić, rasprava i mišljenje prisutnih članova Vijrća roditelja (13 prisitnih, 11 glasalo ZA incijativu kojom se ne podržava klanjanje u prostorijama škole, a 2 suzdržana) donesen je sljedeći zaključak.

– U prostorijama škole se ne mogu prakticirati vjerske dužnosti vezane za obavljanje namaza, prvenstveno zbog higijenskih razloga, i zatim i zbog nedostatka slobodnog prostora koji bi se mogao upotrebiti kao prikladno mjesto za tu namjenu.

– Obzirom da je škola odgovorna za djecu tokom trajanje nastave, ista ne može dopustiti napuštanje prostorija škole radi prakticiranja vjerskih dužnosti i posjećivamja vjerskih objekata.

Dokument je potpisan od predsjednika Vijeća roditelja “JU Deveta osnovna škola Ilidža” Anela Klino i direktorica navedene škole prof. Sunita Pirić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79