U petak novi skup “Granica postoji”: Opet blokada magistralnog puta

U Ribniku će u petak, 15. septembra, biti održan skup “Granica postoji” u znak podrške institucijama Republike Srpske, rekao je Srni načelnik ove lokalne zajednice Nebojša Karać.

Karać je naveo da će skup biti održan na međuentitetskoj granici u mjestu Velečevo od 18.00 časova.

On je naveo da se očekuje da će skupu, osim stanovnika opštine Ribnik, prisustvovati i građani iz okolnih mjesta.

Skupovi podrške prethodno su održani na granici sa Federacijom BiH u Istočnom Sarajevu, kod Doboja, u opštini Lopare na magistralnom putu između Priboja i Tuzle, zatim u Nevesinju, Koprivni kod Oštre Luke, te Lukama kod Vlasenice.

Sa skupova pod motom “Granica postoji” koji su počeli 1. septembra građani su poručili da u BiH neće odlučivati neizabrani stranci niti pravosudna inkvizicija, već demokratski izabrani predstavnici naroda.

Građani Srpske odlučili su se na ovakav potez nakon što im je MUP Kantona Sarajevo zabranio da se okupe ispred pravosudnih institucija u Sarajavu, da bi tamo izrazili nezadovoljstvo zbog podizanja optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i direktora “Službenog glasnika” Srpske Miloša Lukića.

Sud BiH je u ponedjeljak, 11. septembra, potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv Dodika i Lukića.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu 11. avgusta i poslalo Sudu BiH na potvrđivanje, a Sud je 18. avgusta vratio na doradu. U međuvremenu, Sud je odbio zahtjev Dodika za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79