U ponedjeljak još toplije nego za vikend

U ponedjeljak još toplije nego za vikend


Uprkos kalendarskom početku zime, Bosna i Hercegovina dočekuje novu sedmicu s neuobičajeno toplim vremenom, donoseći “proljetni” ugođaj i temperature koje se ne uklapaju u uobičajeni zimski scenario. Prema prognozama meteoroloških stručnjaka, zima još uvijek nije pokazala svoje “zube”, obećavajući danima koji su više u skladu s proljećem nego s klasičnim zimskim mrazom.

Ponedeljak (25.12.):

Nastavlja se neuobičajena toplina uz pretežno sunčano i stabilno vrijeme. Lokalna dugotrajna magla očekuje se po kotlinama i duž riječnih tokova. Iako će Hercegovina i jugozapad Bosne imati lokalno povećanu oblačnost, općenito će biti sunčano. Temperature će biti iznad prosjeka, pružajući osjećaj pravog proljetnog dana.

Utorak (26.12.):

U Hercegovini, jugozapadu i dijelu zapadne Bosne očekuje se oblačno vrijeme s rijetkom kišom. U ostatku zemlje, sunčano uz lokalnu dugotrajnu maglu u kotlinama Bosne. Temperature će ostati bez značajnih promjena.

Srijeda i Četvrtak (27.-28.12.):

Stabilno vrijeme nastavlja se kroz srijedu i četvrtak, s većinom sunčanih perioda i lokalnim dugotrajnim zadržavanjem magle po kotlinama. Temperature ostaju iznad prosjeka. Vjetar će biti slab do umjeren, promjenljivog smjera.

Iako trenutna prognoza obećava nastavak toplog vremena do kraja decembra, stručnjaci upozoravaju da bi se situacija mogla promijeniti s pristupanjem januaru, što bi donijelo više tradicionalnih zimskih uvjeta.

Zimoljubci će možda morati malo pričekati prije nego što dožive pravi zimski ugođaj, dok ljubitelji toplijeg vremena još uvijek mogu uživati u ovim neuobičajenim temperaturama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija