U potvrdu o registraciji stavio novčanicu od 50 KM i predao policajcu uz riječi: “To vam je na kafu”

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Nemanju Rakića zbog krivičnog djela davanje dara i drugog oblika koristi.

Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci. Kazna se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri godine ne počini novo krivično djelo.

Nemanja Rakić osuđen je što je 19. augusta 2020. godine, nakon što su ga policajci MUP-a Kantona Sarajevo zaustavili prilikom saobaraćajne kontrole i utvrdili da mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije te saopćili da će zbog toga biti prekršajno kažnjen.

On je u potvrdu o registraciji stavio novčanicu od 50 KM i predao policajcu uz riječi: “To vam je na kafu”, očekujući da će time izbjeći sankcioniranje za saobraćajni prekršaj, navedeno je u optužnici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79