U samo 15 dana dva puta opljačkali zlatare u centru grada

U samo 15 dana dva puta opljačkali zlatare u centru grada


U centru Brčkog jutros je obijena zlatara, a policija zbog istrage nije saopštila da li je ukradeno nešto od vrijednih predmeta.

U Policiji Brčko distrikta rečeno je da je nepoznato lice ili više njih razbilo staklo na izlogu i provalilo u zlatarsku radnju na Trgu mladih.

Pod nadzorom dežurnog tužioca policijski službenici su izvršili uviđaj i preduzimaju intenzivne radnje na identifikovanju počinilaca krivičnog djela teška krađa.

Zbog istrage, koja je u toku, policija nije saopštila više informacija.

Iz druge zlatare na istoj lokaciji prije mjesec dana provalnici su na sličan način odnijeli izvjesnu količinu zlatnog nakita, ali je sedam dana nakon toga uhapšen provalnik iz Brčkog M.S. (29) kod kojeg su pronađeni ukradeni predmeti.

Sudija za prethodni postupak odredio mu je, na prijedlog Tužilaštva, pritvor od mjesec dana

Foto: INFO ,,poskok” BRČKO

Prema podacima dobivenim iz Policije Distrikta, policijski službenici su izlaskom na lice mjesta, a pod nadzorom dežurnog Tužitelja Tužiteljstva Brčko distrikta izvršili uviđaj i utvrdili da je od strane NN počinitelja ili više njih počinjeno djelo Teška krađa iz članka 281. stav 1 iz Krivičnog zakona Distrikta.

„Policija poduzima intenzivne radnje na identificiranju počinitelja ovog krivičnog djela”, za Radio Brčko je rekla glasnogovornica Policije Distrikta, Dževida Hukičević.

Foto: INFO ,,poskok” BRČKO


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija