U Sarajevo na veliki sastanak stižu zvaničnici NATO-a!

U Sarajevo na veliki sastanak stižu zvaničnici NATO-a!


Prvi čovjek NATO-a Jens Stoltenberg trebao bi sredinom novembra stići u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Stoltenberg tokom posjete sastati sa ministrom odbrane BiH Zukanom Helezom, ministrom vanjskih poslova Elmedinom Konakovićem i predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto.

Prvi čovjek NATO-a dolazi u Bosnu i Hercegovinu!

Prema informacijama do kojih je došao Klix, u Sarajevu će krajem godine biti održan sastanak zvaničnika NAC-a (Sjevernoatlantsko vijeće).

Planirano je da 19. i 20. decembra u Sarajevu bude održan važan sastanak na nivou ambasadora država članica Sjevernoatlantskog saveza (NATO) uz nazočnost Stoltenbergovog zamjenika Mircea Geoana. Također postoji opcija i da šef NATO-a opet dođe u Sarajevo na taj sastanak.

Iduće godine BiH će biti domaćin i NATO partnerskog simpozija što će biti jak signal i podrška BiH iz NATO-a, a riječ je o najvažnijem događaju za NATO mimo samita i ministarskih sastanaka.

Na posljednjem NATO samitu koji je održan u litvanskom Vilniusu, Bosna i Hercegovina je bila pozvana kao država partner uz Moldaviju i Gruziju. Time je potvrđena puna posvećenost Saveza našoj državi bez obzira na brojne opstrukcije jednog dijela države (entitet Republika Srpska) na euroatlantskom putu BiH.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija