U Sarajevu izrečena jedna od najvećih kazni za nasilje u porodici: 35 godina zbog likvidacije supruge

Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je prvostepenu presudu kojom je Eldin Hodžić osuđen na kaznu zatvora od 35 godina zbog ubistva supruge.

Riječ je o jednoj od najvećih kazni ovog suda koja je izrečena za krivično djelo nasilje u porodici, prenose federalni mediji.

Hodžić (37) je 4. jula 2021. godine u Ulici Mahmuta Bušatlije Čikma u Boljakovom Potoku iz vatrenog oružja ubio suprugu A.K.(36).

U optužnici, koju je Kantonalni sud Sarajevo potvrdio u decembru 2021. godine, navodi se da je Hodžić duži period zlostavljao, a zatim usmrtio svoju suprugu.

Eldin Hodžić likvidirao svoju suprugu Almu Kadić. Sljedećih 35 godina će provesti iza rešetaka

Mediji navode da je osumnjičeni nakon hapšenja plakao u Policijskoj stanici tvrdeći da je metak slučajno opalio, te da nije želio da joj naudi. Navodno su bili razdvojeni, a dijete je bilo kod njegovih roditelja i trebalo je da ga dovede kod njenih.

Branio se da su ga njeni roditelji napali te da je repetirao pištolj, a u naguravanju s bivšom ženom ispaljen je hitac koji ju je usmrtio.

Hodžić je nakon počinjenog zločina pronađen i uhapšen na području opštine Ilidža, a prilikom pretresa od njega je oduzet i pištolj za koji se sumnja da je njime izvršio zločin.

Muškarac koji je usmrtio suprugu je Eldin Hodžić, odranije je poznat policiji

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79