U Sarajevu kada padne kiša treba ti čamac a ne auto: “Ulice su pod vodom”

U Sarajevu kada padne kiša treba ti čamac a ne auto: “Ulice su pod vodom”


Nakon popodnevnih nešto intenzivnijih padavina, pojedine saobraćajnice u Sarajevu su poplavile zbog čega je saobraćaj bio otežan. To je naročito bio slučaj na području općine Novi Grad. Veća količina vode zadržala se na raskrsnici glavne gradske saobraćajnice kod RTV doma i u ulici Bajrama Zenunija, kao i u ulici Safeta Hadžića.

Slični problemi su se desili u Drinskoj ulici, kao i na raskrsnici glavne gradske saobraćajnice kod Hotela Hecco, u Nedžarićima.

Nije bilo prijava o nesrećama, povrijeđenima ili materijalnoj šteti.

Plavljenje sarajevskih ulica postalo je učestalo nakon intenzivnijih padavina. Više je razloga za to, a jedan od njih je neodgovarajuća infrastruktura i/ili neodržavanje infrastrukture.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Na raskrsnici glavne gradske saobraćajnice u Sarajevu, kod RTV doma, nalazi se velika količina vode zbog čega je otežan saobraćaj.

Voda se nalazi na saobraćajnici u pravcu centra grada (Bulevar Meše Selimovića) i u ulici Bajrama Zenunija koja se ukrštava s ulicom Bulevar Meše Selimovića.

U preduzeću Vodovod i kanalizacija (ViK) kazali su nam da im nije prijavljeno da se desilo puknuće cijevi u ovom dijelu grada, ali da će provjeriti šta se desilo.

Moguće je da je se voda zadržala na saobraćajnici usljed nešto intenzivnijih padavina u popodnevnim satima.

Podsjećamo, u oktobru prošle godine je također poplavila saobraćajnica u blizini RTV doma, a tada je razlog bio puknuće cijevi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija