U Sarajevu lišeni slobode 16-godišnji dječak i 26-godišnji mladić. Na ulici su opljačkali muškarca

U ulici Branilaca Sarajeva, općina Centar Sarajevo, sinoć je od strane dva nepoznata lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad E.Š. iz Sarajeva.

Tom prilikom su nepoznata lica uz upotrebu fizičke snage od oštećenog otuđila određenu sumu novca, lične dokumente i dva mobilna telefona, nanijevši mu tjelesne povrede, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 20:35 sati u ulici Muamera Omerbegovića, općina Centar Sarajevo, policija je pronašla i llišila slobode lice E.J.F., rođen 1997.godine, nastanjen u Ilijašu i maloljetno lice, rođeno 2007. godine, nastanjeno u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva.

Izvršenim obilaskom terena, u ulici Tepebašina, općina Centar Sarajevo, pronađeni si i izuzeti predmeti koji potiču iz izvršenja navedenog krivičnog djela. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nastavlja se kriminalistička obrada nad navedenim licima, navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79