U Sarajevu uhapšen opasni Alen Bodulović Bubi!

U Sarajevu uhapšen opasni Alen Bodulović Bubi!


U Sarajevu su jučer pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili dvije osobe.

Naime, FUP je po naredbi Općinskog suda u Sarajevu uhapsio A. B. (37) koji je ranije presuđivan za krivično djelo “izazivanje opće opasnosti”, “nanošenje teških tjelesnih povreda” i “ubistvo u pokušaju”.

FUP u Sarajevu uhapsio dvije osobe, pronađena tri kilograma droge

A.B. se sumnjiči da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Riječ je o Alenu Boduloviću Bubiju, od ranije poznatom policiji.

Pored njega uhapšen je i osoba inicijala I.K. (23), koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti”. Riječ je o Irfanu Kariću.

FUP je kod Bubija pronašao i tri kilograma materije koje svojim izgledom asocira na opojnu drogu, vage za precizno vaganje, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

POGLEDAJ GALERIJU

“Poslan je Općinskom sudu prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Alena Bodulovića zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Istraga se vodi zbog osnovane sumnje u počinjenje krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti” navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Bodulović je od ranije poznat i policiji i sarajevskoj javnosti.

On je uhapšen 2010. godine sa još tri muške osobe zbog pucnjave u sarajevskom klubu “Atilla”. U pucnjavi je ranjen Mirza Imamović, zaštitar pomenutog kluba.

Takođe, Bubi je i 2015. godine učestvovao u pucnjavi u sarajevkom klubu “Podrum”. Bodulović je osuđen na devet godina robije, a pored njega su osuđeni i Alen Bistrivoda, Edin Smajić, Elvir Javorovac i Enis Kozić.

Teretili su ih za pokušaj ubistva, izazivanje opće opasnosti i nasilništvo.

Do svađe je došlo oko tri sata ujutro, a Bodulović se tada posvađao sa Elvedinom Škrijeljem i Jasminom Gusinjcem.

Prema navodima optužnice, Bodulović je nakon toga izvadio pištolj kalibra 7,65 milimetara, za koji nije imao odobrenje te njime udario u glavu Jasmina Gusinjca koji je bio u društvu sa Škrijeljom, a potom ispalio najmanje dva hica iz pištolja, pogodivši Draška Erbeza koji je tom prilikom zadobio prostrelnu ranu.

Ponovo je uslijedila tučnjava i Bodulović je ispalio više hitaca u Škrijelja koji je zadobio povrede grudi i stomaka opasne po život.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija