U srijedu protesti zbog sramne odluke Vrhovnog suda: “Niti jedna više”

Almini prijatelji i porodica ogorčeni su na sramotnu presudu Vrhovnog suda FBiH kada su djelimično uvažili žalbu odbrane te ukinuli presudu Kantonalnog suda u Sarajevu, kojom je Eldin Hodžić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 35 godina zbog počinjenog teškog slučaja nasilja u porodici kojom prilikom je ubio suprugu Almu Kadić.

Za porodicu ubijene Alme poražavajuća je činjenica da je Hodžić godinama unazad psihički i fizički zlostavljao suprugu, a ovaj tragični slučaj će biti upamćen zbog činjenice da ni pored 150 krivičnih prijava protiv Hodžića on institucionalno nije pritvoren i samim tim spriječen da usmrti suprugu i ugrozi život njene majke.

Zbog toga, prijatelji i porodica organizuju mirne proteste u Sarajevu, u srijedu 11.10.2023. godine na Marijin Dvoru u 16H. Protest protiv femicida i nasilja nad ženama i djevojčicama! 11.10.2023. godine u 16h.

Podsjećamo riječ je o jednoj od najvećih kazni ovog suda koja je izrečena za krivično djelo nasilja u porodici.

Osim za ovo krivično djelo Hodžić je bio osuđen i za ugrožavanje sigurnosti te krivično djelo kažnjivo po Zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije KS (neovlašteno posjedovanje oružja)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79