U stanu poznatog sarajevskog ugostitelja nalazili se plaćene ubice kavačkog klana

U stanu poznatog sarajevskog ugostitelja nalazili se plaćene ubice kavačkog klana


– Uprava policije MUP-a KS nastavlja, u saradnji s drugim agencijama za provedbu zakona, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih lica

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo oglasili su se o hapšenju Duška Jovanović Gibu i Darka Dulovića, državljana Srbije, koje je sprovedeno u suradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

– U Sarajevu “pale” plaćene ubice kavačkog klana: Uhapšeni Duško Jovanović Giba i Darko Dulović

– U trenutku lišenja slobode, ovi muškarci su imali identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo “Krivotvorenje isprave”, naveli su iz MUP-a KS.

Osobe lišene slobode su predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

– Uprava policije MUP-a KS nastavlja, u saradnji s drugim agencijama za provedbu zakona, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih lica.

Kako saznaje portal Crna-Hronika plaćeni ubice su iznajmili stan od poznatog sarajevskog ugostitelja koji u glavnom gradu ima više objekata. Nadležne institucije ne žele otkriti ime ugostitelja zbog ugrožavanja policijske istrage.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija