U stanu poznatog sarajevskog ugostitelja nalazili se plaćene ubice kavačkog klana

– Uprava policije MUP-a KS nastavlja, u saradnji s drugim agencijama za provedbu zakona, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih lica

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo oglasili su se o hapšenju Duška Jovanović Gibu i Darka Dulovića, državljana Srbije, koje je sprovedeno u suradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

– U Sarajevu “pale” plaćene ubice kavačkog klana: Uhapšeni Duško Jovanović Giba i Darko Dulović

– U trenutku lišenja slobode, ovi muškarci su imali identifikaciona dokumenta Bosne i Hercegovine, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo “Krivotvorenje isprave”, naveli su iz MUP-a KS.

Osobe lišene slobode su predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

– Uprava policije MUP-a KS nastavlja, u saradnji s drugim agencijama za provedbu zakona, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih lica.

Kako saznaje portal Crna-Hronika plaćeni ubice su iznajmili stan od poznatog sarajevskog ugostitelja koji u glavnom gradu ima više objekata. Nadležne institucije ne žele otkriti ime ugostitelja zbog ugrožavanja policijske istrage.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79