U Starom Gradu pronađena hrpa droge, dvojica Sarajlija lišena slobode

U Starom Gradu pronađena hrpa droge, dvojica Sarajlija lišena slobode


Jučer su oko 13:30 sati u sarajevskoj općini Stari Grad slobode lišena dva muškarca M.K. (45) i M.K. (42).

Naime, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga lišili su ih slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Izvršenim pretresom kod 45-godišnjaka je pronađeno i oduzeto 10 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin i jedan „joint“ sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija na području općine Stari Grad Sarajevo, koje koriste navedena lica i tom prilikom od 42-godišnjaka je oduzeta određena količina materija koja svojim izgledom asociraju na opojne droge speed i marihuanu, kao i određena suma novca.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija