U Sttutgartu danas protest podrške jedinstvenoj BiH: Quo vadis, Bosna?

U Sttutgartu danas protest podrške jedinstvenoj BiH: Quo vadis, Bosna?


Građanska inicijativa Bosne i Hercegovine će danas organizovati proteste u Sttutgartu s ciljem podrške jedinstvenoj BiH, a pod sloganom “Quo vadis, Bosna?”.

Protest je planiran od 12:30 do 14:00 sati na Marienplatzu, u ovom njemačkom gradu.

“Građanska inicijativa BiH diže svoj glas protiv pokušaja disolucije domovine i negativnih dešavanja u i oko BiH u posljednje vrijeme i šalje glasnu poruku da su njeni građani i prijatelji za mir, toleranciju, demokratiju i prosperitet, a protiv rata, sukoba i podjela u nacionalne torove, da država BiH pripada građanima, a ne stranačkim vođama, da pravna država mora funkcionisati i da se državna pitanja trebaju rješavati u institucijama”, naveli su iz Inicijative u svom pozivu.

Slični protesti su organizovani i prethodnih dana u različitim dijelovima svijeta, a Građanska inicijativa BiH planira održati i panel-diskusiju sa eminentnim stručnjacima na Diplomatskoj akademiji Beč.

Tu će govoriti dr. Hannes Swoboda, predsjednik “Međunarodnog instituta za mir”, Dr. Erhard Busek, predsjednik “Instituta za Dunavski region i srednju Evropu”, dr. Vedran Džihić, politolog, dr. Nedim Ademović, stručnjak za ustavno pravo i mr. Bedrana Ribo, članica austrijskog parlamenta).


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija