U Švrakinom Selu imali vlastitu mini laboratoriju za proizvodnju marihuane

Sarajevska policija jučer je sprovela operativnu akciju u Švrakinom Selu gdje su pronašli mini laboratoriju za uzgoj i proizvodnju opojnih droga.

Provodeći aktivnosti u vezi ponalaska opojne droge na području Kantona Sarajevo, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS, u ulici Kenana Demirovića, na području Općine Novi Grad, izvršili su pretres kuće, okućnice i pratećih prostorija koju koristi B.T., rođen 2000.godine u Sarajevu.

Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli:

jedna kompletna laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge “IN DOOR” koja se sastoji od četiri stabljike koje asociraju kanabis, jedan grow box za uzgoj marihuane, jedan ovlaživač zraka, jedan isušivač vazduha, filter zraka sa fleksibilnim crijevom i filterom sa ventilatorom, jedno rasvjetno-grijno tijelo, dva termostata, dva ventilatora, dva timer-a i jedna vreća sa sadržajem CO2;

26 tableta koje asociraju na opojnu drogu extazi;

određena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu;

jedna kesica sa materijom koja asocira na opojnu drogu MDMA i

jedna digitalna vaga.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a B.T. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet oponih droga i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim njim.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79