U Tuzli oduzeti dijelovi za kamione i automobile vrijedni 145.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, u operativnoj akciji kodnog naziva “DAF”, kao i na Carinskoj ispostavi Tuzla i Graničnom prelazu Karakaj oduzeli su veću količinu raznih dijelova za kamione i automobile u vrijednosti od 145.000 KM.

“U operativnoj akciji kodnog naziva ‘DAF’ ovlašteni službenici RC Tuzla izvršili su privremeno oduzimanje predmeta od fizičkog lica za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija”, pojašnjeno je u saopštenju UIO BiH.

Kako se pojašnjava, službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju određenog fizičkog lica izvršili su provjeru prometa i porijekla roba na dvije lokacije i tom prilikom pronašli veću količinu robe stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

“Radilo se o farovima za kamione, elektronika za kamione, filteri, razni dijelovi za teretna motorna vozila odnosno 1.786 komada dijelova za teretna motorna vozila”, navodi se u saopštenju.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjek za provedbu propisa RC Tuzla prilikom detaljnih pregleda uz upotrebu specijalističke opreme na CI Tuzla i GP Karakaj pronašli su neprijavljenu robu (dijelovi za automobile, motorke, trimeri, razna oprema) gdje su pravna i fizička lica namjeravala proći carinsku proceduru bez plaćanja uvoznih dažbina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79