U Tuzli otkriveno krijumčarenje: Oduzeto zlato, srebro i tekstil vrijedni 194.500 KM

Foto: UIO BiH

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) na području Tuzle izvršili su uspješnu operativnu akciju pod nazivom “Tranzit”, rezultirajući privremenim oduzimanjem značajne količine zlatnog i srebrnog nakita, kao i tekstilnih proizvoda.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe procijenjena je na visokih 194.500 KM.

Kontrolne aktivnosti su provedene kod pet samostalnih preduzetnika, gdje je nedostajala dokumentacija o porijeklu za određenu količinu zlatnog i srebrnog nakita.

Kao rezultat toga, oduzet je značajan broj komada nakita čija se tržišna vrijednost procjenjuje na impresivnih 137.200 KM.

Uz službenike UIO, u akciji su sudjelovali i službenici Porezne uprave Federacije iz kantonalne kancelarije u Tuzli, osiguravajući temeljitost i zakonitost postupanja.

Detaljni pregled teretnog motornog vozila rezultirao je otkrićem skrivenih tekstilnih proizvoda, uključujući trenerke, majice i farmerke, namijenjenih “crnom tržištu” Bosne i Hercegovine. Procijenjena vrijednost ove robe iznosi 57.300 KM.

Protiv osumnjičenog za ovaj oblik krijumčarenja bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, temeljen na osnovama sumnje za počinjenje krivičnog djela krijumčarenja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79