U Tuzli preminuo čuveni košarkaš i trener Senad Muminović.

U Tuzli preminuo čuveni košarkaš i trener Senad Muminović.


Legendarni košarkaš i trener Senad Muminović preminuo je danas u Tuzli nakon duge borbe s teškom bolešću.

Nekadašnji košarkaš i trener Sloboda Dite, te reprezentativac Bosne i Hercegovine borio se mjesecima sa zloćudnom bolešću i nažalost njegovo srce nije izdržalo.

Muminović je preminuo večeras u Tuzli, gradu kojem je dao pola života kao igrač i trener jer je godinama bio dio Slobode.

Senad Muminović je kao košarkaš osvojio dvije titule prvaka i tri trofeja Kupa Bosne i Hercegovine sa Slobodom. Bio je kapiten tog tima piše Sportsport.

Nakon okončanja košarkaške karijere zbog povrede posvetio se trenerskom poslu. Pored Slobode, gdje je proveo najviše vremena, trenirao je KK Tuzla, KK Konjic, te KK Vrijednosnice Osijek i HKK Zrinjski.

Jedno vrijeme je Muminović bio i selektor U20 reprezentacije Bosne i Hercegovine te je radio kao pomoćnik selektora Mensuru Bajramoviću.

Tokom bogate karijere Senad Muminović je 1992. i 1993. godine proglašen najboljim sportistom Grada Tuzle, a o jednoj njegovoj partiji u dresu Slobode posebno će se pričati.

On je u Kupu Bosne i Hercegovine u duelu protiv Zrinjskog ubacio 76 poena na jednom meču, da bi nakon odlaska iz Tuzle kratko nastupao u Iranu.

Povreda koljena spriječila ga je da veći doprinos u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Okončao je karijeru 1995. godine i posvetio se trenerskom poslu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija