U Tuzli se povećavaju cijene vrtića i komunalnog otpada

Odluke o povećanju cijena boravka djece u vrtićima kao i povećanje cijene odvoza komunalnog otpada na području grada Tuzle usvojene su na sjednici Gradskog vijeća.

Za korisnike Javne ustanove predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ Tuzla cijena cjelodnevnog boravka djeteta bit će povećana sa 160 na 200 maraka. Za poludnevni boravak roditelji će morati platiti 150, umjesto dosadašnjih 125 maraka.

Udar na budžete građana bit će i nove cijene odvoza komunalnog otpada. Tako će cijena za kolektivne stambene objekte, sa dosadašnjih tri biti povećana na četiri marke. Za individualne objekte cijena će biti povećana od tri do šest maraka, ovisno o veličini objekta.

Iz Javnog preduzeća Komunalac ovu odluku pravdaju činjenicom da od 2013. godine nisu mijenjali cijene svojih usluga, a troškovi poslovanja povećani su za više od 30 posto, javlja Federalna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79