U Urugvaju zaplijenjeno 400 kila kokaina. Crnogorci su organizatori?

Policija Urugvaja zaplijenila je 400 kilograma kokaina i lišila slobode više osoba među kojima su i dvojica državljana Crne Gore.

List “El Observador” objavio je da su državljani Crne Gore navodno bili organizatori grupe koja je drogu iz Bolivije trebala da prebaci u Crnu Goru.

Taj medij objavio je da je slobode lišeno 16 osoba različite nacionalnosti, među kojima su i državljani Crne Gore, a koji su, kako se navodi, “dio balkanskog klana”.

Druga je zaplijenja u akciji “Virtus”.

List “El Observador” navodi da je “balkanski klan velika mreža organizovanog kriminala koja djeluje u Evropi, koju čine građani Srbije, Crne Gore i Hrvatske”.

Urugvajske vlasti, uključujući Generalnu direkciju za suzbijanje šverca droge, zaplijenile su, u istoj akciji, i tri automobila i kamion, dva čamca i traktor.

Navodno, očekuju se hapšenja još osoba uključenih u šverc 400 kilograma kokaina.

Istragu koja traje pet mjeseci, piše urugvajski medij, vodi tužilac za narkotike Monika Ferero.

Podsjetimo, Evropska komisija ukazala je u izvještaju iz 2022. godine za Crnu Goru na porast slučajeva u kojima su slobode lišeni crnogorski državljani zbog šverca droge, posebno kokaina, u inostranstvu.

Da su kriminalci iz Crne Gore učestvovali u međunarodnom švercu više od 30 tona kokaina, koji su zaplijenile policije širom svijeta od 2017. godine do 2021. godine piše u nedavnom, izvještaju Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC).

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79