U Zagrebu osvanuli grafiti porukama mržnje prema Srbima

 

U Zagrebu su danas, na 30. godišnjicu pada Vukovara, osvanuli grafiti sa ustaškim i nacističkim simbolima, kao i porukama mržnje usmjerenim prema Srbima.

Kako prenose hrvatski mediji, grafiti su osvanuli kod jedne osnovne škole u Zagrebu, a na nekim od njih se pominje i zastupnik u Hrvatskom Saboru Milorad Pupovac.

“Dan polako sviće bljedi ova noć jedna srpska majka na groblje mora poć”, piše na jednom zidu uz “Ubi Srbina”.

Na drugom zidu je ispisano “Za dom spremni” te “18.11.1991. Vukovar”. Također, netko je ispisao i križ u krugu uz slova WPWW, što je simbol bijelog nacionalizma.

Na zidu kod ulaza u školu ispisano je “Ubi Srbina” s ustaškim “u” i “potjerajte Pupovca”, kao i “Pupovac, četnik, krepaj”.

Na vanjskom zidu nacrtano je stablo vrbe ispod kojeg piše “Serbian family tree (eng. srpsko porodično stablo)”, kao i “Zagreb mrzi Srbe” te “Srbe na vrbe” i nacrtan je vukovarski vodotoranj koji je simbol ratnog stradanja grada.

Nije poznato ko su počinioci ovog vandalskog čina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79