UBICA POLICAJACA UHAPŠEN DOK JE KUĆI VRAĆAO DJEVOJKU!

Miloša Obradova iz Pala, koji je uhapšen zbog ubistva dvojice sarajevskih policajaca, u četvrtak naveče presrele su jake policijske snage dok je kući vraćao djevojku, te mu stavile lisice na ruke, saznaju “Nezavisne”.

“On je to veče bio sa svojom djevojkom. Prepriječili su mu put kada ju je vraćao kući. Nije se opirao pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)”, kaže sagovornik “Nezavisnih”.

Naš izvor, upućen u detalje ove akcije, otkriva da je pretresena kuća Miloševih roditelja, s kojima on živi, ali i vozilo koje koristi.

Kako saznajemo, Obradov, za kojeg postoje tvrdnje da je auto-mafijaš, u petak je dao izjavu policiji, koja će, sasvim je izvjesno, detaljno pročešljati i njegov telefon kako bi otkrila da li među podacima ima nešto što bi im moglo pomoći u istrazi.

Advokat Bojan Veselinović, koji zastupa Obradova, kaže da, prema informacijama kojima on raspolaže, njegovog klijenta dovode u vezu sa ubistvom dvojice policajaca.

“Mogu da vam potvrdim da ga je uhapsila SIPA, po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu, a u petak je predat MUP-u KS, gdje je dao izjavu. Tokom saslušanja sarađivao je sa policijom i negirao krivicu”, rekao je Veselinović u izjavi za “Nezavisne”.

Veselinović tvrdi da Obradov ima alibi, jer je u noći kada su policajci ubijeni učestvovao u tuči u Palama, o čemu, kako kaže, postoji i službena zabilješka, ali i snimci video-nadzora, tako da, kako kaže, nije mogao biti na dva mjesta istovremeno.

“On je privođen ranije, i tada je pretučen. Prva moja reakcija je bila da je ovo hapšenje zapravo revanšizam jer je prijavio tu policijsku brutalnost”, kaže Veselinović.

Iz SIPA je potvrđeno da su na području Pala uhapsili jedno lice koje je dovedeno u vezu sa ubistvom od 26. oktobra u Ulici Geteova, u sarajevskoj opštini Novi grad.

Tada su, podsjetimo, na dužnosti izrešetani policajci Adis Šehović (43) i Davor Vujinović (46), a ubili su ih auto-mafijaši, koji su zatečeni u pokušaju krađe golfa.

“Hapšenju osumnjičenog prethodilo je preduzimanje operativnih aktivnosti SIPA, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom i Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, u cilju lociranja i hapšenja tog lica”, saopšteno je iz SIPA.

Podsjetimo, zbog ovog dvostrukog ubistva policija je ranije uhapsila ili saslušala veći broj lica, uključujući i Srećka Trifkovića (33) iz Pala

Komentari