Ubica traži novac u zamjenu za ISTINU!

Državljanin Srbije Igor Vaclavić, poznatiji kao Igor Srbin, za kojim se mjesecima tragalo zbog teških zločina počinjenih u nekoliko evropskih zemalja, sada traži novac u zamjenu za istinu o ubistvima koja je počinio u Španiji nekoliko nedjelja prije nego što je uhapšen!

Kako pišu italijanski mediji, Igor Srbin, poslao je iz zatvora pismo novinaru “El Espanjol” u kom je naveo da će mu dati cijelo priznanje ukoliko mu isplati određenu sumu novca.

– Možemo da radimo i ja mogu da vam dam detaljnije informacije, ali to ima cijenu. Biznis je biznis – napisao je ozloglašeni ubica od kog je mjesecima strepila cijela Italija.

Igor Vaclavić, koji je poznat i kao Igor Srbin, Igor Rus ili Norber Feher, tražio je 2.500 evra da “obezbijedi mnoge odgovore”.

– Mnoge odgovore samo ja mogu da dam, policija nikada neće moći – napisao je on.

Za samo dva dana u Španiji će biti obilježena godišnjica trostrukog ubistva koje je u ovoj zemlji počinio ubica iz Srbije.

Ubica za kojim se bila raspisana ogromna potraga koja je trajala mjesecima, otvorio se novinaru i za još neke podatke.

– Potpuno sam izolovan od svega i svačega, tako da nemam nikakve informacije spolja. Ne mogu da gledam televiziju, nemam ni radio, ni novine, jer svaka “kuća” ima svoja pravila. Ako prihvatite moj prijedlog sa zadovoljstvom vam mogu reći nedostajuće dijelove za obnovu i da shvatite kako sam pobjegao iz Italije u Španiju – napisao je on.

U svom pismu okrivio je medije da su pretjerivali u pisanju o njemu.

– Medijska propaganda mi je učinila dovoljno štete. Pretjerivanje se koristi samo da uplaši ljude. Sve su tragovi i oni sve otkrivaju… jezik je smrtonosnije oružje od mitraljeza – zaključio je on.

Igor je uhapšen u noći između 14. i 15. decembra prošle godine i danas se nalazi u zatvoru sa maksimalnim obezbjeđenjem u Saragozi. Postupak protiv njega uveliko je počeo preko video linka i u Italiji.

Ko je Igor Srbin?

Državljaninu Srbije Igoru Vaclaviću, za kojim se mjesecima tragalo zbog teških zločina počinjenih u nekoliko evropskih zemalja počelo je procesuiranje u Italiji gdje se tereti za 11 dela, među kojima su ubistava i pljačke oružja, a dokazi su veoma jaki.

Najtraženiji Srbin uhapšen je u Španiji sredinom decembra, u Turuelu blizu Saragose, i to nakon masakra u kome je likvidirao dvojicu pripadnika Civilne garde i jednog stočara. Za njim je policija tragala od 1. aprila prošle godine, kada je optužen za ubistvo vlasnika bara, jer mu nije predao novac.

Optužbe

Od ubistva vlasnika bara Davida Fabrija, sve do pljačke u provinciji Ferara, brojni su slučajevi koji se nalaze u optužnici podignutoj protiv njega, a u kojoj se nalaze mnogi dokazi protiv Igora.

Tužioci Marko Forte i Đuzepe Amato protiv njega podnijeli su optužnicu u kojoj se tereti za 11 krivičnih dela.

Tužioci su osumnjičenog informisali o kojim djelima mu se sudi. To je pljačka oružja od noćnog čuvara 29. marta prošle godine, zatim ilegalno nošenje oružja, ubistvo Davida Ferbija (52) 1. aprila, vlasnika bara u Bolonji, kao i pokušaj krađe u tom baru.

Srbin se tereti i za ubistvo Valerija Verija, čuvara šume koji ga je primijetio u šumi između Bolonje i Ferere u kojoj se krio nedelju dana nakon pljačke i ubistva Ferbija. Igoru Srbinu na teret se stavlja i pokušaj ubistva šumarevog kolege Marka Ravaljija i krađa njegovog pištolja, zatim i pokušaj krađe motocikla od jednog Pakistanca u “crvenoj zoni” između Bolonje i Torina, dok ga je u tom trenutku jurilo stotine pripadnika specijalnih snaga.

U dugom dijelu optužnice, navodi se i pokušaj pljačke kamioneta iz jedne vikendice, one iste u kojoj se krio nakon ubistva Fabrija, a u blizini koje su ga presreli šumski čuvari.

Dokazi

Dokazi koje su istražitelji prikupili protiv njega a koji se navode u optužnici su analiza krvi koju je Srbin izgubio blizu bara Davida Fabrija, iz koje je uzet DNK i upoređen sa članovima porodice ovog državljanina Srbije.

Dalje, tu su njegovi otisci prstiju, svjedočenje Marije Sirice, udovice ubijenog Fabrija, i od dvoje mušterija prisutnih u njegovom baru kobne večeri kada se pljačka krvavo završila.

Svedočenje povrijeđenog šumara Marka Ravaljija, koji ga je prepoznao prije nego što je ovaj zapucao na njega i njegova žena koja je, kada je povrijeđenom mužu pritrčala u pomoć, od njega čula riječi “Bio je to Igor”.

Ukratko, Srbin je odlučio da iskoristi svoje pravo da se brani ćutanjem tokom ispitivanja u zatvoru, a nakon ovog izlaganja zna odlično sa čime se suočava i takođe zna da mu se na teret stavljaju jaki dokazi, pišu italijanski mediji.

Istraga u Španiji

U Španiji, međutim, tu su 23 zločina sa kojima je suočen, ali istraga još nije zatvorena. Španski pravosudni organi otvorili su dvije linije upita: jednu od krađa i pokušaja ubistva 5. decembra u Teruelu, kada se sumnja da je ranio dvije osobe prilikom pokušaja pljačke i drugi za trostruko ubistvo u Andori 14. decembra, kada je ubio dvojicu pripadnika španske Civilne garde u civilu i farmera na čijem imanju u naselju Teruel je uhapšen.

Autopsija tijela ubijenih pripadnika španske civilne garde pokazuje da je Srbin imao namjeru da ih ubije. Jedan je ubijen sa tri, drugi sa pet metaka. Prema zvaničnoj rekonstrukciji, on je uhapšen nakon sedam sati koje je proveo na jednoj farmi, kada je kamionetom koji je ukrao izašao na put u namjeri da pobjegne.

Umjesto toga se, međutim, onesvijestio za volanom i to najvjerovatnije zbog velike količine alkohola u krvi. Kako je sam rekao na saslušanju, tokom tri dana koja su prethodila hapšenju Srbin je neprestano pio, a na mjestu na kojem se skrivao pronađene su prazne flaše vina i ruma.

Međutim, za razliku od tišine koja je bila prisutna prije dva dana pred italijanskim istražiteljima, u saslušanju 17. decembra sa Španskim sudom za zločine počinjene na teritoriji Pirinejskog poluostrva, Srbin je priznao sve. Prema analizama italijanskih medija ova dva različita ponašanja takođe svjedoče i da je on “poremećena i beskrupulozna ličnost”.

Jedno od glavnih pitanja o Norbertu Feheru alijas Igoru Vaclaviću, poznatom i kao „Igor Srbin“ jeste kako je uspio da neopaženo pređe više od 1.500 kilometara i od Bolonje stigne sve do Teruela u Španiji, gdje je uhapšen. Tokom lova na „Igora Srbina“ koji je trajao gotovo osam mjeseci prekontrolisano je između 500 i 600 osoba u čitavoj Evropi.

Čita Bibliju u zatvoru

Zatvor Zuera važi za jedan od najbolje čuvanih, a “Igor Srbin” smješten je sam u ćeliji od nekoliko kvadrata u kojoj se nalazi samo jedan prozor sa rešetkama. Kako su pisali italijanski mediji početkom januara, Feher ne izlazi iz svoje ćelije iako dnevno ima dva sata na raspologanju da napusti ćeliju i prošeta po zatvorskom izolacionom krilu.

Ubica sa srpskim državljanstvom je pod 24-satnim nadzorom, jer, kako prenose italijanski i španski mediji, zatvorsko obezbjeđenje plaši se da bi Feher “mogao da dođe do oružja i naškodi sebi ili drugima”.

“Igor Srbin” odbija bilo kakav kontakt, pa je tako odbio i ponuđeni telefonski poziv i spoljne posete, uključujući i onu svog advokata. Iako mu je ponuđen i TV, nemilosrdni ubica je i to odbio zatraživši od čuvara samo primjerak Biblije, ali nije naglašeno na kom jeziku, prenosi Blic.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments