Učesnik u aferi “Snimak” Sabahudin Delalić napustio SDA

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Sabahudin Delalić napustio je SDA. On je bio jedan od učesnika u razgovoru i spominje se kao “Traca” na snimku koji je na Facebooku objavio Semir Efendić, a nakon čega je u SDA nastavala afera, koja je rezultirala ostavkom Asima Sarajlića na sve stranačke funkcije.

– Napuštam članstvo u Općinskoj organizaciji SDA Novi Grad jer ne želim dovoditi u nezgodnu situaciju ni moje iskrene prijatelje ni “visokomoralne” kolege iz Općinske organizacije koje se sada ograđuju od mene. Otkad sam u SDA, trudio sam se da ničim ne ukaljam obraz ni ugled stranke – napisao je Delalić u pismu koje je poslao predsjedniku Općinske organizacije SDA Novi Grad Husi Ćesiru.

Delalić je naveo i to da mu je žao “ako je nekim svojim postupkom narušio ugled stranke i svih čestitih ljudi u SDA”.

– Također, izvinjavam se i “moralnim vertikalama” za duševne boli koju im je izazvalo moje ponašanje i zbog čega su prvi potrčali da bace kamen na mene i kolegu Asima Sarajlića – napisao je Delalić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79