Udario u semafor koji je pao na dječaka: Vozaču pozlilo, 13-godišnjak u teškom stanju

Dječak star 13 godina iz Subotice zadobio je teške tjelesne povrede kada je vozač (85) „Citroena C3“, bačkotopolskih registarskih oznaka, udario u semafor, a zatim se stub srušio na pješake.

Nesreća se dogodila u srijedu oko 16.40 sati u centru Subotice, na raskrsnici ulica Trg Lazara Nešića i Maksima Gorkog, a kako su iz subotičke policije potvrdili, tri osobe su povrijeđene, a među njima je i jedno dijete pješak.

Na lice mjesta je brzo stigla Hitna medicinska pomoć i dijete je nakon zbrinjavanja prebačeno u Opštu bolnicu u Subotici, a ubrzo je zbog težine povreda transportovano u Dječju bolnicu u Novom Sadu. Blic Saznaje da je njegovo stanje za sada neizvjesno.

Dječak je sa teškim tjelesnim povredama, opasnim po život, dominantno povreda glave, operisan, i povredama grudnog koša i ruke. Nalazi se na intenzivnoj njezi dječije hirurgije. U teškom stanju je intubiran. Danas se rade kontrolne laboratorijske i dijagnostičke procedure. Za sad neizvjesno – izjavila je za Blic portparolka Dječje bolnice Andrea Đuretić.

Kako su naveli svjedoci, nakon što se semafor obrušio na dijete na pješačkom prelazu, više ljudi mu je priteklo u pomoć, a jedna Subotičanka ga je smirivala. Bio je pri svijesti, ali u velikom šoku.

Dijete je stajalo mirno, čekalo na semaforu i na njega je direktno pao semafor. Ljekarske ekipe su brinule o njemu. Vidjeli smo da je vozač koji je udario i srušio semafor prilično star čovjek, ali stajao je na nogama, a tek kasnije je sjeo na zadnje sjedište automobila. Medicinari su dali sve od sebe prilikom zbrinjavanja dječaka i zaista su brinuli o njemu, činili sve što su mogli u tom trenutku – kaže svjedok događaja.

“Citroen”, u kome je bila saputnica, pred ulazak u raskrsnicu postepeno je počeo da penje vozilo na trotoar i direktno je udario u semafor koji se obrušio na trotoar i raskrsnicu, a jednim dijelom pao je na trinaestogodišnjaka.

Blic saznaje da su putnici u automobilu koji je udario u signalizaciju zadobili lake tjelesne povrede. Vozaču koji ima 85 godina je najvjerovatnije pozlilo i on je izgubio kontrolu nad vozilom i sa kolovoza prešao na trotoar, a zaustavio se tek pošto je udario semafor.

Protiv vozača će biti podnijeta prijava za krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79