Udruženja žrtava genocida traže izvinjenje Željke Cvijanović

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje “Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa” osudili su učešće predsjedavajuće Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović na vojnoj vježbi Vojske Republike Srbije.

– Nakon velikog broja poziva naših povratnika iz entiteta Republika Srpska koji sa strahom prate u medijima vojnu vježbu vojske Republike Srbije kojoj prisustvuje i Željka Cvijanović predsjedavajuća Predsjedništva BiH u ime naših povratnika izražavamo najoštriju osudu da predsjedavajuća Predsjedništva BiH sudjeluje na vježbi vojske koja je sudjelovala u okupaciji dijela Bosne i Hercegovine – navodi se u pismu osude koje su uputila ta udruženja.

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje “Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa” traže od predsjedavajuće Predsjedništva BiH javno izvinjenje, a od članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića javno očitovanje da li postoji saglasnost Predsjedništva BiH o učešću predsjedavajuće na vojnoj vježbi u Beogradu, saopćeno je iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79