Udruženje poslodavaca FBiH: Ne potpisujte ugovore sa Elektroprivredom BiH

Udruženje poslodavaca FBiH: Ne potpisujte ugovore sa Elektroprivredom BiH


Udruženje poslodavaca Federacije BiH pozvalo je svoje članove i sva privredna društva u FBiH, a koja su od Elektroprivrede BiH dobila ponude za cijene električne energije sa povećanjem, da te ugovore ne potpisuju do daljeg.

“Intenzivno razgovaramo sa Upravom Elektroprivrede BiH i resornim ministrima u Vladi FBiH kako bismo razriješili pitanje cijene električne enegrije za privredu. U UPFBiH se kategorično protivimo povećanju cijena električne enegrije za privredu”, rekao je Adnana Smailbegović, predsjednik UPFBiH.

On kaže da još uvijek nema zvaničnog stava nadležnih u Vladi FBiH i Elektroprivredi BiH u vezi sa cijenom električne energije za privredu.

“Tokom razgovora smo naglasili da je stav poslodavaca da nema nikakvog razloga, niti potrebe za povećanje cijena električne enegije privredi te da poslodavci ne trebaju rješavati probleme Elektropvirede BiH, izazvane drugim faktorima, nevezanim za realni sektor. Ono što za sada pouzdano znamo jeste da je dgovoreno da se u Vladi FBiH održi hitan sastanak kojemu će prisustvovati posldoavci, predstavnici EPBiH i Vlade FBiH na kojem bi se trebao postići konačan dogovor o ovom pitanju”, rekao je Smailbegović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija